Organizarea competițiilor WCA II

Ziua competiției

 • Dejunul campionilor.
  Ca organizator, ai putea avea o zi foarte ocupată, fără timp pentru prânz.
 • Pregătește-te devreme.
  E important să ajungi la local devreme pentru a pregăti totul pentru competiție. Dacă rămîi în urma programului de dimineață, îți va fi greu să respecți programul pe parcursul zilei, iar în cel mai rău caz ai putea fi nevoit să elimini unele evenimente/categorii.
 • Asigură-te că ai scrambleri/arbitri disponibili.
  Dacă nu ai arbitri și scrambleri care lucrează pe tot parcursul competiției vei întârzia cu programul competiției. Iar dacă nu ai suficienți oameni care sunt pe post de scrambler/arbitru îți va fi greu să menții programul sau chiar să continui competiția.
 • Asigură-te că cineva este disponibil să introducă date pe tot parcursul competiției.                                                                                               Pentru a calcula mediile într-un mod util și pentru a determina câștigători și competitori care progresează în următoarea rundă, rezultatele trebuie introduse în foaia Excel imediat ce devin disponibile. Acest lucru îți va permite să expediezi rezultatele consiliului WCA momentan după ce competiția se sfârșește.
 • Aplică toate regulile.
  Punerea în aplicare a tuturor regulilor e foarte important. Dacă regulile sunt încălcări de reguli integritatea competiției este pusă în pericol, fapt care ar putea cauza nulificarea tuturor rezultatelor. Din acest motiv este important să cunoști toate regulile și regulamentele stabilite de WCA.
 • Ține o copie a regulamentului la îndemână.
  În cazul unor discrepanțe este esențial să ai o copie completă a regulamentului WCA pentru rezolvarea situației. Chiar dacă delegatul WCA cunoaște toate regulile. E o sursă utilă de informare pentru participanții noi.
 • Organizează un concurs unic.
  Având ceva unic și special la competiție va face concursul mai atrăgător pentru alți cuberi și mai vesel.

Ce ai nevoie

 • Computer și printer.
  Este important să poți introduce timpurile în calculator pe tot parcursul conpetiției pentru a nu stagna programul și pentru a trimite rezultatele competiției într-un interval de timp adecvat. Printerul este folositor când ai nevoie să customizezi un certificat sau pentru postarea rezultatelor fără ca competitorii să fie forțați să te întrebe daca au progresat în următoarea rundă sau ce medie au. Computerul trebuie să aibă Microsoft Excel instalat pentru că acesta este formatul în rezultatele oficiale sunt expediate.
 • Stackmat-uri and Display-uri.
  Dacă ai de gând să le cumperi, așteaptă-te să cheltui în jur de $100 pentru fiecare display și $25 pentru fiecare timer. Timer-urile trebuie să aibă port de intrare pentru diplay-uri. Pentru mai multă informație despre procurarea timer-urilor și display-urilor vizitează Speedstacks. Doar timer-urile/display-urile de la Speedstacks sunt aprobate de regulamentul WCA pentru folosire la competiții. Delegatul tău WCA ar putea avea ceva echipament la îndemână.
 • Baterii.
  Nu ar strica să ai câteva baterii de rezervă. Fiecare display Stackmat folosește 8 baterii D-Cell(iar display-urile mai noi folosesc 8 baterii AA). Timer-urile Stackmat folosesc câte o baterie CR 2032 fiecare. Probabil nu vei avea nevoie să schimbi toate bateriile, însă e bine să ai câteva baterii în caz că ai nevoie să schimbi una imediat.
 • Cronometre.
  Vei avea nevoie de ele pentru pre-inspcție. Ar trebui să ai câte unul pentru fiecare timer. Nu este nici un brand specific care ești obligat să îl folosești, pot fi procurate de la orice magazin de articole sportive.
 • Blindfold-uri.
  Dacă rezolvarea blindfold va fi una din categoriile programate. Vei avea nevoie de cel puțin câte un blindfold pentru fiecare timer disponibil, chiar dacă după regulamentul oficial fiecare competitor trebuie să își aducă propriul blindfold. Asigură-te că blindfold-urile sunt controlate și aprobate de către delegatul WCA.
 • Premii/Certificate.
  Conform regulamentului WCA, câștigătorul fiecărui eveniment/categorie trebuie să fie premiat într-o formă sau alta. Dacă ai un buget mai restrâns, certificatele sunt de ajuns.
 • Paravan pentru cuburi.
  E folositor și necesar să ai paravane pentru a nu descoperi cuburile deja amestecate competitorilor. De asemenea sunt folosite pentru a acoperi cubul înainte de inspecție. Pot fi făcute din hârtie/carton. Deși este preferabil să folosești un paravan, dacă nu îl ai la îndemână poți folosi o hârtie simplă.
 • Scramble-uri.
  Programul de scrambling poate fi găsit online pe pagina WCA. Ai putea fi nevoit să generezi scramble-urile singur sau poate îți vor fi trimise de consiluil WCA. Scramble-urile trebuie plasate într-un plic sigilat până la începutul rundei.
 • Hârtii de înregistrare.
  Ele vor fi îndeplinite de fiecare participant. Îți vor permite să duci cont de categoriile la care participî fiecare persoană.
 • Hârtii de competiție.
  Arbitrii folosesc aceste hârtii pentru a nota rezultatele participanților. Trebuie să ai cel puțin câte una pentru fiecare participant și fiecare rundă la care participă.
 • Pixuri sau creioane.
  Este un fapt evident că vei avea nevoie de ele, dar este ușor să uiți de ele. Ai nevoie câte unul pentru fiecare timer, și încă câteva pentru înregistrări.
 • Regulamentul WCA.
  O copie în plus nu strică niciodată. Mai ales pentru participanții noi.